Data Storytelling voor business succes

Data Storytelling
voor business succes

Leer je data verhaal impactvol te vertellen

Vertel je data verhaal met impact

Leer de fundamenten van data storytelling, bouw overtuigende presentaties, ondersteun je verhaal met visuele middelen en presenteer je data op een boeiende wijze voor meer impact en vertrouwen in besluitvorming.

Kenmerken:

 1 dagdeel

 max 12 deelnemers

 €395 pp (excl BTW) 

 

Uitgebreide beschrijving

De training is gericht op data- en businessprofessionals die hun vermogen willen versterken om hun publiek effectief mee te nemen in hun verhalen, met als doel meer impact te creëren. We bieden waardevolle inzichten en praktische tips om data effectief om te zetten in overtuigende verhalen die niet alleen informatief zijn, maar ook boeiend en relevant voor het publiek. 

Het doel is om professionals in staat te stellen hun communicatieve vaardigheden te verbeteren, zodat ze data op een impactvolle manier kunnen presenteren en zo positieve besluitvorming in hun organisatie kunnen stimuleren.

Belangrijke leerpunten van de training zijn onder andere:

 Fundamenten van Data Storytelling 

Je leert de essentiële principes van data storytelling begrijpen, inclusief hoe je data kunt omzetten in een boeiend en overtuigend verhaal.

 Opbouw van een overtuigende presentatie 

De training behandelt de structuur en strategieën voor het opbouwen van presentaties die het publiek overtuigen en meenemen in het verhaal. Hierbij wordt aandacht besteed aan het identificeren van kernboodschappen en het creëren van een narratieve flow.

 Ondersteuning van het verhaal met visuele middelen

Je leert hoe je je verhalen kunnen versterken door effectief gebruik te maken van visuele hulpmiddelen. Dit omvat het kiezen van relevante grafieken, afbeeldingen en andere visuele elementen om de boodschap te versterken.

 Presenteren van het data-verhaal aan het publiek

De training richt zich op de presentatievaardigheden die nodig zijn om het data-verhaal op een boeiende en begrijpelijke manier over te brengen aan verschillende doelgroepen. Dit omvat technieken om de aandacht vast te houden en interactie met het publiek te bevorderen.

Voor wie is deze training?

De training is specifiek ontwikkeld voor data- en businessprofessionals die hun vermogen willen versterken om hun publiek effectief mee te nemen in hun verhalen, met als doel meer impact te creëren. 

Wat levert het je op?

De training helpt je om je verhaal effectief te vertellen. Als je in staat bent je publiek echt te raken en te betrekken bij je verhaal behaal je een veel grotere impact. Daarnaast stijgt je eigen senioriteit op het moment dat je echt zichtbaar impact hebt op besluitvorming.. 

 Je leert je presentatie effectief op te bouwen zodat het een logisch en rond verhaal wordt

 Je leert je verhaal overtuigend te schrijven wat de kans op beweging in je organisatie vergroot

 Je leert je verhaal effectief visueel neer te zetten

 Je leert je (data) verhaal effectief te presenteren

Exclusieve nazorg

Heb je na het volgen van deze training nog vragen? Neem dan contact op met je trainin. Je ontvangt dan op korte termijn antwoord met extra uitleg; telefonisch of per mail. Deze unieke nazorg is uitsluitend beschikbaar voor deelnemers van onze trainingen.