Data visualisatie

Data Visualisatie

 

Als een vis in het water bij data visualisatie

Word een echte Data Viz

Ontwikkel effectieve datavisualisatie! Leer essentiële vaardigheden, krijg hands-on ervaring en maakt impactvolle visuals die spreken. Versterk je vermogen om inzichten over te brengen.

Kenmerken:

 1 dagdeel

 max 12 deelnemers

 €395 pp (excl BTW)  

 

 

Uitgebreide beschrijving

Een essentieel onderdeel van moderne informatievoorziening is het gebruik van heldere en begrijpelijke visualisaties die duidelijk een verhaal vertellen. 

Sinds jaren worden de theorieën van Stephen Few en Edward Tufte toegepast in BI tools. Maar de uitdagingen vandaag de dag zijn groter dan ‘welke kleur moet ik gebruiken’ of ‘welke grafiekvorm past het best bij deze boodschap’. Tegenwoordig is er zo een grote hoeveelheid aan data beschikbaar, dat het helpt om de boodschap duidelijk te communiceren. Maar hoe doe je dat en wat heb je daarvoor nodig?

In onze Data Viz training krijg je inzicht in hoe je beschikbare data professioneel kunt vertalen naar hedendaagse uitingen, zodat het begrijpbaar wordt voor collega’s binnen jouw organisatie. We behandelen o.a. de basistheorieën visuele perceptie, gestaltwetten en kleurtheorieën. En je leert o.a. hoe om te gaan met grote hoeveelheden data, de noodzaak van storytelling, de opkomst van de data-artist, de nieuwe plek in de organisatie en de relatie met predictive/advanced analytics.

Je krijgt inzicht in de vele beschikbare visualisatietools, hoe je deze kunt gebruiken en wat de verschillen zijn tussen bijvoorbeeld Tableau en PowerBI. En we geven je praktijkvoorbeelden van organisaties die deze tools succesvol gebruiken voor hun analytics uitdagingen.

Voor wie is deze training?

Deze training is interessant voor een breed scala aan professionals die werken met gegevens, en data of aan besluitvorming doen, zoals:

 Data analisten: Leer je gegevens effectief en begrijpelijk te communiceren, zodat je meer impact hebt bij minder data-minded mensen

 BI professionals: Verbeter je vaardigheid om dashboards en rapporten te ontwerpen voor besluitvormers in de organisatie

 Marketeers en Communicatie professionals: Boost de visualisatie van je campagnes en social media analyse met overtuigende cijfers

 Managers: Verbeter het vermogen in je organisatie om strategische beslissingen te nemen

 Iedereen die met data werkt: Of je nou binnen Finance, HR of Operations werkt, data visualisatie helpt je verhaal te doen en te overtuigen

Wat levert het je op?

Je ontwikkelt de essentiële vaardigheden en inzichten die nodig zijn om gegevens te presenteren en te begrijpen. Door middel van theorie, praktische oefeningen en instructies leer je complexe informatie te visualiseren op een duidelijke en overtuigende manier, wat leidt tot betere besluitvorming en communicatie.

 Concrete vaardigheden om inzichten duidelijk en begrijpelijk te presenteren

 Praktische tools en technieken die direct toepasbaar zijn

 Design principes van visualisatie en welke visual je wanneer moet gebruiken

Exclusieve nazorg

Heb je na het volgen van deze training nog vragen? Neem dan contact op met je traininer. Je ontvangt op korte termijn antwoord met extra uitleg; telefonisch of per mail. Deze unieke nazorg is uitsluitend voor deelnemers van onze trainingen.